Formålet med denne værktøjskasse er at give både teoretiske og praktiske redskaber til at fremme den gode forkyndelse. Begge dele er med, for ofte fører god teori og teologi til god praksis. Og andre gange går det den anden vej; altså at god praksis fører til god teori og teologi.

Vi håber, du vil gå på opdagelse i værktøjskassen – også selvom du ikke er på udkig efter noget bestemt. For nogle gange kan man finde et stykke værktøj, hvor man tænker: Hvorfor har jeg ikke vidst, at det eksisterede før?!

Det meste af materialet er udviklet og skrevet særligt i forbindelse med Projekt God Forkyndelse. Med andre ord er det opstået i den samme kirkelige kontekst, som det skal bruges. Det er der en styrke i. For selvom meget godt kommer fra fx kirkelige miljøer i USA eller England, kan det ikke umiddelbart benyttes 1:1, men skal i en eller anden grad oversættes – både sprogligt og kulturelt.

Men vi vil helt sikkert lade os inspirere fra udlandet. Når vi fx lader en undervisningsrække af Tim Keller indgå i denne værktøjskasse, er det ikke fordi vi særligt ønsker at promovere hans teologi, men fordi han helt åbenlyst har gjort sig mange gode tanker om forkyndelse.

Det kan også være, du møder tanker, teologi eller praksis, som du er uenig i. Sådan vil det være, når 11 organisationer går sammen for at lave noget sammen. Men her må vi så øve os i at lære af hinanden, lade os udfordre, så at vi i fællesskab kan fremme den gode forkyndelse i Danmark.

Har du forslag til den fælles værktøjskasse, spørgsmål eller kommentarer, kan du kontakte os på kontakt@godforkyndelse.dk.